Motive, imprimeuri decorative

Noi decorăm hainele de bebeluşi Scamp prin mai multe procedee. La decorare considerăm că este foarte important ca culorile motivelor să se armonizeze cu culoarea/culorile ţesăturilor. Astfel de multe ori, dintr-un singur motiv, în funcţie de culoarea ţesăturii, sunt produse chiar 10-12 combinaţii de culori. Dar nu facem compromisuri nici la numărul culorilor aplicate pe motive. Dacă aşa cere un anumit motiv, acesta poate fi compus şi din 10-13 culori.
Anumite produse Scamp sunt decorate prin broderii.

Vă prezentăm mai jos modul de întreţinere şi caracteristicile motivelor produse prin diferite proceduri:

  • Decorare cu matriţe: În cazul produselor prevăzute cu matriţe, noi călcăm pe acestea un motiv cu matriţă care se înmoaie sub căldura fierului de călcat industrial. Contactul strâns între motiv şi ţesătură este asigurat de un adeziv produs tocmai în acest scop. În cazul celor mai noi produse, folosim adezivul utilizat deja pentru aplicarea matriţelor pe materialul elastic al costumelor de baie, care rezistă şi la uz intens, la întindere puternică. Sunt unii însă care nu preferă acest mod de decorare, deoarece avantajele au şi un dezavantaj: matriţa se deteriorează dacă intră în contact direct cu căldura. /vezi: Ghid de utilizare şi întreţinere – Fier de călcat/
  • Imprimare prin sită textilă pe bază de apă, pentru ţesături colorate: Datorită dezvoltării continue a preparării vopselelor, apar noi şi noi vopsele pe piaţă. O altă parte a produselor noastre sunt produse prin utilizarea unei vopsele relativ noi. Marele avantaj al imprimeului este posibilitatea de călcare, şi cu o uşoară exagerare, "comestibiltatea" acestuia. Nenumăratele avantaje, aproape în mod legitim, au şi un dezavantaj: vopselele sunt scumpe, executarea imprimeurilor durează în mod semnificativ un timp mai lung decât a altor imprimeuri. Dar: încercăm să găsim cea mai bună soluţie să putem aplica aceste imprimeuri călcabile pe din ce în ce mai multe produse ale noastre.
  • Imprimare prin sită textilă pe bază de apă, pentru ţesături albe: În general, folosim această tehnologie în cazul hainelor pentru bebeluşi cu partea din faţă albă sau complet albe. Marele avantaj al acestor imprimeuri este faptul că pot fi călcate direct, însă în urma tragerii cu forţă mare imprimeul "se poate rupe". La atingere, aceste imprimeuri pot părea un pic tari înainte de prima spălare, însă în cursul spălării, imprimeul devine mai moale şi va rămâne aşa.

Înapoi