„Încredere în textile!”

Marca noastră de încredere, care indică un nou nivel în textile, şi care se delimitează de produsele ieftine, are un trecut de 16 ani. Materialul textil diferenţiat astfel exclude prezenţa substanţelor dăunătoare la sănătate, purtătorul hăinii nefiind ameninţat de niciun pericol.

Eliberarea atestatului este precedată de controlul specializat al produselor Într-un laborator acreditat. În Ungaria, INNOVATEX Rt. este singura societate naţională autorizată pentru a executa acest control. Pe lăngă solicitările din ţară, ei primesc solicitări referitoare la controale de fabricaţie şi distribuţie din fostele ţări socialiste, precum România, Serbia, Bulgaria, Bosnia Herzegovina.

Este un lucru foarte important că atestatul este valabil pentru 1 an, o utilizare în continuare este posibilă doar după prelungirea acestuia cu succes.

La determinarea conformităţii OEKO-TEX, caracteristicile, aspectele distinctive mai importante care trebuie să fie verificate sunt următoarele:

  • pH / caracterul chimic a materialului textil
  • coloranţi cancerigeni şi alergenici
  • coloranţi, din care în anumite împrejurări se pot produce substanţe cancerigene
  • conţinut de formaldehidă
  • conţinut de metale grele
  • conţinut de pesticide / pesticidele sunt acele substanţe, care protejează împotriva agenţilor patogeni care dăunează plantelor cultivate, împotriva paraziţilor la animale, împiedică dezvoltarea buruienilor; menţiune: 20% din produsele fitosanitare produse în lume se utilizează la plantaţiile de bumbac
  • prezenţa, cantitatea fenolilor cloruraţi
  • prezenţa benzenului şi toluolului cloruraţi
  • caracteristici de rezistenţă a culorilor
  • componente de substanţe volatile, respectiv producătoare de mirosuri
  • prezenţa ftalaţilor
  • conţinut şi cantitate de PVC
  • prezenţa combinaţiilor organice de plumb
  • caracteristici de miros / prezenţa mirosului de agenţi de preparare, benzină grea, respectiv prezenţa mirosului de funigeni
  • prezenţa componentelor uşor volatile.

Lista caracteristicilor enumerate, valoarea maximă permisă ale respectivelor conţinuturi de materiale variază, în mod logic, în funcţie de destinaţie/ grupul de produse.

Executarea ţesăturilor utilizate pentru confecţionarea hainelor pentru bebeluşi Scamp se produce din fibre de bumbac de import, într-un atelier maghiar de ţesătură. Vopsirea acestor ţesături se execută de asemenea într-o vopsitorie maghiară. Ţesăturile obţinute astfel au cea mai înaltă clasificare pe care o poate primi o ţesătură din bumbac.

Textilele utilizate pentru hainele pentru bebeluşi Scamp deţin certificatul OEKO-TEX 100 Standard!

OEKO-TEX 100 Standard

Dungat sau unicolor?

La prima vedere, poate că aceasta este singura diferenţă între două haine pentru bebeluşi. în mod natural, nu dorim să ne facem o antireclamă, dar ochii specialistului văd mai multe diferenţe între materialul dungat şi unicolor:

La ţeserea ţesăturii dungate, utilizăm un fir de bumbac vopsit de la origine. Noi obţinem ţesăturile prin împletirea acestor fire colorate. în cazul materialelor unicolore folosim aşa numitele fire neprelucrate/ necolorate/ pentru ţeserea ţesăturii, apoi vopsim materialul final pe culori.

Prima procedura aplicată din cele de mai sus este mai scumpă. Produsele obţinute din materialele dungate solicită o atenţie aparte şi la croitorie. După prima croire „generală”, ajustăm fiecare piesă croită pe dungi, pentru ca dungile din faţă şi spate ale produsului finit să se potrivească. Prin această procedură putem explica diferenţa de preţ între produsele dungate şi fără dungi. însă ţesăturile dungate posedă parametri ceva mai buni, sunt mai elastice, îşi menţin mai bine forma.

Ţesături neprelucrate

Produsele Scamp de culoare „brută” – body-urile, tricourile şi şosetele – au o caracteristică specială: în timpul confecţionării, ţeserii lor noi utilizăm fire de bumbac care nu intră în contact cu nicio substanţă chimică, respectiv coloranţi. în timpul prelucrării lor, produsele sunt supuse numai unei spălări cu apă. Culoarea lor este culoarea naturală, brută a bumbacului.

Astfel, dorim să facem pe placul acelor cumpărători, care preferă naturaleţea, lucrurile într-adevăr naturale.

Structura de legătură

Din acelaşi fir, putem confecţiona ţesături cu mai multe tipuri de structuri de legătură. Este la fel, ca în cazul tricotării manuale: dintr-un singur fir, putem tricota pulovere cu nenumărate motive şi aspecte. Structura de legătură a ţesăturii are influenţă asupra comportării produsului obţinut.

Tipuri de ţesături utilizate de noi:

  • Țesătura tip „sanie”: Tipul de material utilizat cel mai des de noi. Din acesta se confecţionează body-urile, tricourile, maieurile. Această structură de legătură poate fi comparată cel mai mult cu motivul – 1 ochi pe faţă, 1 ochi pe dos - benzii de la partea inferioară sau de la încheietura mâinii puloverelor. Acesta este materialul cu cea mai mică unitate de ţesere, dar este totuşi striat. Drept rezultat al structurii de legătură, obţinem un material foarte elastic, care se mulează pe corp, fără adăugarea de fire elastice (cauciuc).
  • Țesătura tip „sanie” cu motiv dantelat: Structura de legătură este aceeaşi precum în cazul ţesăturii tip „sanie” menţionată mai sus, dar în cursul tricotării, maşina de tricotat „lasă să cadă” ochiuri. Micile găuri astfel formate constituie motivele ţesăturii.
  • Țesătura interlock: Este materialul pijamalelor, pantalonaşilor. Spre deosebire de ţesătura tip „sanie”, aici lipsesc micile striaţii, de aproape ţesătura are o suprafaţă netedă. Din cauza lipsei striaţiilor, elasticitatea este mai redusă, ţesătura având o structură mai fermă.
   Pe partea inferioară a pantalonaşilor, şi în cazul modelelor cu bandă lată în talie, în zona gleznelor şi a taliei, ţesătura este de tip „sanie”. Aici putem obţine şi o mai mare elasticitate prin adăugarea firului elastic/cauciuc.
  • Materialul jogging/ ţesătura futter: Din acest material se confecţionează – aşa cum arată şi numele – pantalonii noştri de jogging. în privinţa elasticităţii, ţesătura ocupă locul trei de pe listă. Suprafaţa sa este netedă, dosul este tricotat, pufos în cazul anumitor produse.

Conform planurilor noastre, în viitor, în cazul produselor de tip nou sosiţi în magazin, vom menţiona tipul ţesăturii utilizate în textul care însoţeşte produsul.

Dorim să oferim, şi în acest mod, un ajutor la cumpărare, să vă reducem sentimentul de lipsă datorită faptului că nu puteţi atinge produsul în cazul cumpărării online.

înapoi