Eticheta cusută a produselor
Ghid de utilizare şi de întreţinere

Producătorii trebuie prevadă hainele cu o etichetă în limba română. Eticheta trebuie să conţină în fiecare caz numele şi adresa fabricantului, locul de origine al produsului – ţara în care a fost confecţionată. În cazul în care oricare dintre cele menţionate lipseşte de pe etichetă, nu ne putem exercita dreptul la reclamaţie asigurată prin lege pentru a adresa obiecţii de calitate, deoarece nu avem la cine.

Să le examinăm deci pe acestea, pentru a evita supărările neputincioase în viitor.

Eticheta trebuie să conţină de asemenea instrucţiunile de utilizare şi întreţinere, prin aplicarea simbolurilor convenţionale, care oferă ajutor cumpărătorului, obţinând astfel ca prin respectarea instrucţiunilor de întreţinere recomandate, ţesătura să-şi păstreze aspectul original şi plăcut pentru o perioadă lungă.

Semnificaţia simbolurilor de pe hainele pentru bebeluşi Scamp:

 Procedura de spălare este simbolizată de un lighean pentru rufe, care permite spălarea manuală sau automată. Cifra din simbol indică temperatura maximă de spălare, care, în cazul ţesăturilor din bumbac 100% este de 30° C. În cazul spălării la această temperatură, contractarea/micşorarea longitudinală şi transversală permisă a produselor din bumbac poate ajunge la 5-6%. În cazul temperaturii mai ridicate, hainele se pot micşora mai mult, îşi pot pierde elasticitatea, ţesăturile striate "se pot lungi".

1 liniuţă sub lighean indică delicateţea spălării şi a centrifugării. Ştiu din propria mea experienţă, că orice centrifugare este mai delicată decât stoarcerea manuală /dacă maşina de spălat nu este îndesată cu rufe/. Centrifugaţi deci cu linişte produsele noastre, acestea se vor usca mai repede şi vor putea fi deja îmbrăcate.

Important! În cazul produselor colorate din bumbac, se poate elimina un exces de coloranţi la prima spălare /acesta fiind un proces natural şi permis/, astfel este recomandat să spălaţi rufele separat pentru prima oară.

 sau  Cel de-al doilea simbol semnifică că rufele nu pot fi spălate cu nicio soluţie care conţine înălbitor. În cazul utilizării înălbitorului ţesăturile şi imprimeurile se pot decolora, pot rămâne pătate. /Urmele detergenţilor cu conţinut de înălbitor pot fi bine observate pe ţesătură sub lumina UV, chiar şi după clătiri repetate./

 Cercul din pătrat se referă la modul de funcţionare a maşinilor automate moderne de uscat rufe din gospodărie, unde rufele centrifugate sunt uscate de aerul fierbinte care circulă în tamburul rotativ, printr-o procedură de evaporare accelerată. Deoarece aproape toate hainele pentru bebeluşi Scamp sunt confecţionate din ţesătură de bumbac 100%, nu recomandăm uscarea automată în interesul menţinerii calităţii, culorii şi a formelor hainelor.

 Fierul de călcat indică posibilitatea de călcare a rufelor. Cele 2 puncte din pictogramă permit călcarea rufelor la temperatura de 150° C. Însă! Hainele pentru bebeluşi decorate cu matriţe pot fi călcate prin plasarea unei batiste pe haină sau întoarse pe dos! /Menţionez că cu ocazia unei sesiuni foto trebuie să calc multe haine. Arunc doar o batistă pentru bărbaţi peste ele şi nici nu mai trebuie să le întorc pe dos./

 Al cincilea simbol oferă informaţii curăţătoriilor de textile, spălătoriilor chimice, făcând posibilă curăţarea delicată cu apă de către specialişti.

Înapoi